Het vakantiehuisje ligt in Schoorl, een prachtig dorp met een unieke omgeving – uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland!

Het huisje ligt op de grens van polder, bos en duin en op de fiets 5 kilometer van het strand!

Het brede duingebied is prachtig om te fietsen en te wandelen, hier kunt u nog echt dwalen door bossen en heide, waarna u uitkomt bij de kleine, rustige strandafgangen van Schoorl aan Zee. De brede, schone stranden bij Hargen, Camperduin, Petten of Bergen aan Zee zijn ook met de auto te bereiken.

Op 300 meter van het huisje staat u onder aan de Schoorlse duinen. Het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer ‘Schoorlse duinen’ ligt 500 meter van het huisje aan de duinrand.

Als u de andere kant op gaat komt u via een klein laantje in de mooie Grootdammerpolder. Hier kunt u langs de schapen en koeien naar de omliggende dorpen – Schoorldam, Warmenhuizen, Petten – fietsen of wandelen.

Het centrum van Schoorl ligt op 1 km van het huisje, dat van Groet op 2 km. Tijdens de zomermaanden zijn hier de gezellige avondmarkten te bezoeken. U kunt hier fietsen huren, restaurants of terrasjes bezoeken of het klimduin afrennen! Op 5 km afstand ligt het artistieke dorp Bergen waar vele activiteiten georganiseerd worden.

Nog verder kunt u naar Alkmaar (10 km) met z’n historische centrum en de kaasmarkt op vrijdagochtend. Schagen ligt ook op zo’n 10 km afstand.

Meer informatie over de omgeving kunt u vinden via de volgende links:

Gemeente Bergen – informatie over Bergen, Egmond en Schoorl
Bergen aan Zee – informatie over Bergen aan Zee
Paal 29 – strandpaviljoen Schoorl aan Zee
vvv Schoorl – informatie van de VVV
Fietsverhuur – overzicht van fietsverhuur in Noord-Holland
Staatsbosbeheer– informatie van staatsbosbeheer